Bentley baru memperkenalkan Continental GT V8 S Black Edition, dilengkapi dengan peningkatan visual sama seperti yang pertama kali diperkenalkan pada Continental GT Speed W12. Versi Black Edition ini boleh didapati dengan gaya badan coupe atau convertible.

Walaupun namanya Black Edition, kereta ini tidaklah menggunakan warna hitam sepenuhnya, malah mempunyai beberapa pilihan warna badan. Yang menggunakan warna hitam berkilat adalah kemasan pada bahagian gril, keliling tingkap, bawah bampar, pemegang pintu, hiasan pada lampu dan rim 21 inci.

Untuk menggunakan lampu hadapan dan belakang yang hitam, ia adalah menyalahi undang-undang, jadi, Bentley menjadikan ia smoked. Black Edition ini juga mempunyai kit badan yang terdiri daripada splitter hadapan, skirting tepi dan diffuser belakang yang didatangkan dengan pilihan empat warna – Beluga, St James’ Red, Hallmark dan Cyber Yellow.

Sekiranya itu masih tidak mencukupi, anda juga memilih sama ada mahukan angkup brek yang berwarna hitam atau merah, dan bahagian dalam juga akan dipastikan sama warnanya dengan badan luar.