Satu video teaser telah dikeluarkan oleh pembuat motosikal dari Itali, MV Agusta melalui salurannya di dalam Youtube. Video selama 37 saat ini hanya menunjukkan logo RVS diukir atas sekeping blok aluminium, namun di penghujungnya, bayang motosikal baru tersebut boleh dilihat. RVS adalah singkatan bagi Reparto Veicoli Speciali yang juga bermaksud bahagian kenderaan istimewa.

Badan motosikal tersebut kelihatan menyerupai model Dragster 800 yang merupakan antara model terkenal dalam barisan motosikal MV Agusta, namun tayarnya dilihat menggunakan unit berbunga kasar, memberi bayangan kepada sebuah motosikal yang boleh meredah jalan kasar, atau scrambler. Triumph dan Ducati pastinya sudah mula tidak senang kerana apabila diperkenalkan nanti, model MV Agusta ini akan menjadi pesaing model scrambler mereka .

MV Agusta sentiasa terkenal dengan motosikal yang mempunyai gaya unik, dan enjin tiga silinder mereka yang cukup agresif. Pada Dragster 800, enjin 798 cc tiga silindernya mampu menghasilkan kuasa sehingga 125 hp dan 81 Nm tork. Jika pakej sama digunakan pada model RVS ini, mereka mungkin perlu melengkapkannya dengan satu mod offroad khas supaya kuasa lebih mudah dikawal di atas jalan offroad yang licin.

GALERI: MV Agusta Brutale 800