Ducati menggunakan acara Wheels and Waves di Biarritz, Perancis untuk memperkenalkan dua versi baru kepada Scrambler Ducati iaitu mach 2.0 dan grafik baru bagi Full Throttle. Grafik bagi dua motosikal ini dihasilkan oleh pereka motosikal kustom terkenal Amerika Syarikat iaitu Roland Sands. Dia juga sebelum ini pernah terlibar dalam penghasilan versi kustom bagi Ducati Panigale 1299 S dan X Diavel.

Scrambler Mach 2.0 mendapat namanya daripada model Ducati Mach 1 250 tahun 1965, dan ia juga adalah sebuah Scrambler berkapasiti 250. Scrambler Mach 2.0 datang dengan pemegang aluminium yang rendah, tempat duduk Flat Track Pro, ekzos dan penutup head hitam, serta sirip penyejuk gaya cafe racer.

Bagi Full Throttle pula, grafik tahun 2017 ini menampilkan warna “Shining Black” pada tangki dan mudguard hadapannya. Ia kemudiannya digabungkan dengan panel tepi tangki baru yang menggunakan rekaan chequerboard hitam dan jalur kuning.

Kedua-dua motosikal ini tiba di Biarritz selepas meninggalkan ibu pejabat Ducati di Borgo Panigale, Itali pada 12 Jun, dan mengembara bersama Volkswagen Califonia Ocean dan Volkswagen Amarok. Amarok tersebut diubah suai untuk menjadi stesen radio bergerak yang menyiarkan podcast Radio Ducati Scrambler secara langsung.

Di Malaysia, barisan Ducati Scrambler bermula dengan versi Scrambler Sixty2 400 cc yang dijual pada harga RM49,999. Model lebih besar yang menggunakan enjin 803 cc V-Twin yang terdiri daripada Urban Enduro, Classic, Full Throttle dan Icon pula dipasarkan bermula RM52,499.