Semalam wakil kami telah merakamkan foto Daihatsu DN-F Concept yang dipertontonkan di hari pembukaan Gaikindo Indonesia International Auto Show (GIIAS) 2017 yang sedang rancak berlangsung. Ramai yang berpendapat, ia bagaikan prospek bagi versi Perodua. Pakar Photoshop kami, Theophilus Chin pantas melakukan imej lakaran rendered untuk memberikan gambaran untuk imej kereta.

Beberapa perubahan dilakukan untuk menunjukkan kereta ini lebih kepada model produksi, ini termasuklah lampu utama LED penuh yang digantikan dengan projektor biasa, dan gril hadapan ala-Honda yang ditukar supaya lebih mirip dengan Myvi. Juga ditambah cermin sisi dengan saiz yang lebih sesuai, pembuka pintu yang lebih besar pada tempat biasanya dan juga tiang-B serta -C.

Selain daripada itu, F-Sedan yang ternyata bergaya, dengan rupa ala coupe empat-pintu memang betul-betul sesuai dengan versi Perodua, dan kami yakin pembeli di sini mungkin berpeluang memiliki “Bezza Coupe”. Walau bagaimana pun kita masih tidak pasti adakah versi produksi nanti akan mirip dengan rekaan konsep mahu pun tidak. Sama-samalah kita mengharapkannya.

GALERI: Model konsep Daihatsu DN-F