Rampai Puteri lancar kempen Buckle Up, Baby! – beri kerusi kanak-kanak percuma sepanjang November

Rampai Puteri lancar kempen <em>Buckle Up, Baby!</em> – beri kerusi kanak-kanak percuma sepanjang November

Rampai Puteri Medical Centre (RPMC) semalam melancarkan kempen Buckle Up, Baby! dengan kerjasama Institut Kajian Keselamatan Jalanraya Malaysia (MIROS) dengan matlamat untuk mengurangkan kematian kanak-kanakn yang terlibat kemalangan. Hospital berkenaan menawarkan kerusi kanak-kanak percuma bagi setiap bayi yang dilahirkan pada November.

Kerusi keselamatan kanak-kanak yang diberikan ialah berjenama Sweet Cherry Fiji, dari jenis Group 0+ had berat 10 kg. Bagi pelanggan mereka yang mengambil pakej bersalin Suite pula, mereka akan menerima kerusi khas kanak-kanak Avora Gemini; jenis Group 0+, 1 dan 2 tempat duduk dengan had berat 25 kg. Kedua-dua kerusi keselamatan ini penggunakan pemasangan tali pinggang keledar.

Selepas November, kerusi keselamatan Sweet Cherry Fiji akan ditawarkann secara sewaan percuma (dengan pendahuluan RM150) bagi mereka yang tidak mempunyai kerusi khas berkenaan ketika bersalin. Bagi Avora Gemini pula, ia akan dijual kepada umum selepas potongan harga pada RM350, kurang berbanding harga asal RM499.

Rampai Puteri lancar kempen <em>Buckle Up, Baby!</em> – beri kerusi kanak-kanak percuma sepanjang November

Sebagai tambahan, RPMC turut melaksanakan dasar hospital yang memerlukan setiap bayi yang baru lahir terus mengggunakan kerusi keselamatan ini sebaik sahaja dibenarkan pulang. Hospital ini bekerjasama dengan MIROS selaku penganjur bersama, dan akan membantu pelaksanaan kempen untuk menyediakan kepakaran terhadap bagaimana cara yang betul untuk memasang kerusi khas itu.

Menurut statistik polis, kanak-kanak merupakan golongan yang paling tinggi mencatatkan kematian dalam kemalangan jalanraya – antaranya seramai 600 bayi di bawah usia setahun terbunuh setiap tahun. Kajian menunjukkan bahawa penggunaan kerusi keselamtan kanak-kanak adalah cari paling berkesan untuk melindungi mereka dan mengurangkan risiko kematian sebanyak 71% jika kerusinya dipasang dengan betul.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

Certified Pre-Owned - 1 Year Warranty

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Hazril Hafiz

Berkecimpung di dalam media automotif tempatan sejak 10 tahun lalu, Hafiz mengimpikan sebuah Malaysia dengan jaringan sistem pengangkutan awam yang lebih cekap dan menyeluruh. Tugas terakhirnya sebelum menyertai laman web ini ialah sebagai editor sisipan automotif sebuah akhbar arus perdana.

 
 

Add a comment

required

required