Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) telah mengeluarkan kenyataan bahawa perkhidmatan tren elektrik (ETS) tambahan yang beroperasi pada setiap hujung minggu bagi laluan Sungai Buloh-Ipoh-Sungai Buloh ditarik semula daripada jadual operasi bermula hari ini.

Katanya lagi, pembatalan perkhidmatan tambahan itu bertujuan memberi laluan kepada kerja-kerja naik taraf sistem dan infrastruktur Landasan Berkembar Elektrik Lembah Klang (KVDT) dengan hanya satu platform sahaja boleh digunakan di Stesen Sungai Buloh. Langkah itu dijangka dapat meminimumkan gangguan operasi tren dalam memastikan kelancaran perjalanan para penumpang ke destinasi yang dituju.

Walau bagaimana pun, orang ramai masih boleh membuat perjalanan menggunakan perkhidmatan ETS untuk laluan dari KL Sentral ke Ipoh dan sebaliknya dengan 14 perkhidmatan yang disediakan untuk setiap hari.

Sebarang pertanyaan berkaitan jadual waktu perjalanan perkhidmatan tren ETS, boleh layari laman sesawang rasmi KTMB di www.ktmb.com.my atau hubungi Pusat Panggilan KTMB di talian 03-2267 1200.