Klik untuk besarkan

Bagi melancarkan kerja-kerja menaiktaraf Jalan Tun Razak, Naza Engineering & Construction Sdn Bhd telah mengumumkan laluan terbabit, iaitu dari arah selatan, telah mula ditutup dari 1 Jun lalu sehinggalah 9 Julai 2019. Laluan yang terbabit adalah dari Jalan Langgak Golf ke Bulatan Kampun Pandan (menerusi Jalan Tun Razak) dan dari Jalan Bukit Bintang menghala Jalan Tun Razak (ke arah Bulatan Kampung Pandan).

Sehubungan itu, pelan pengurusan trafik jangka masa panjang telah dilaksanakan oleh Naza Projek Emergency Response Team, yang diluluskan oleh Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL). Bagi pengguna jalan raya yang menghala Bulatan Kampung Pandan dari Jalan Raja Chulan atau Jalan Bukit Bintang dinasihati untuk membuat lencongan menerusi Jalan Imbi atau ke arah utara Jalan Tun Razak dan membuat pusingan U berhampiran Menara Tabung Haji sebelum memasuki semula jalan berkenaan.

Dalam masa yang sama, Naza Engineering & Construction Sdn Bhd turut menasihati para pengguna jalan raya supaya mempertingkatkan keselamatan ketika memandu dan sentiasa mengikuti isyarat trafik yang diletakkan di sepanjang laluan terbabit.