Majlid Bandaraya Shah Alam (MBSA) menawarkan pengurangan sehingga RM30 daripada jumlah asal bagi kompaun tempat letak kereta (Perintah Pengangkutan Jalan MBSA) sepanjang bulan Oktober ini.

Kompaun terbabit boleh dibayar di semua kaunter pembayaran MBSA, malahan PBT ini turut menyediakan perkhidmatan Pejabat Bergerak Shah Alam ‘On Wheel’ (SAOW) yang akan beroperasi pada setiap Sabtu di pasar raya terpilih di kawasan pentadbiran MBSA. Orang ramai juga boleh membuat pembayaran kompaun di Kaunter Utama, Wisma MBSA, Persiaran Perbandaran, Seksyen 14, Shah Alam, Pejabat Cawangan Sungai Buloh, Pejabat Cawangan Kota Kemuning, dan Pejabat Cawangan Setia Alam.

Selain itu, bayaran bagi kesalahan tempat letak kereta boleh dijelaskan melalui Maybank2U, kaunter Bank Muamalat, kaunter Bank Rakyat dan melalui JomPAY, di mana orang yang dikompaun hanya perlu memasukkan biller code 6726, nombor kompaun pada ‘ref1’ serta nombor telefon pada ‘ref2’, seterusnya jumlah bayaran.

Justeru, MBSA menasihati orang ramai yang mempunyai kompaun supaya mengambil peluang ini untuk menjelaskan tunggakan kompaun masing-masing sebelum tindakan tegas diambil, seperti sekatan urusniaga di kaunter-kaunter MBSA atau membawa tindakan ke mahkamah.