Nasim Sdn Bhd, pengedar rasmi Peugeot bekerjasaman dengan Naza Euro Motors Sdn Bhd, selaku pengedar rasmi Citroen di Malaysia telah mengumumkan pembukaan rasmi pusat 3S bagi kedua-dua jenama berkenaan di Alor Setar, Kedah. Pusat 3S baharu ini bersedia memberikan perkhidmatan jualan, penyelenggaraan dan alat ganti untuk para pelanggan Peugeot dan Citroen di bahagian utara.

“Pelancaran Pusat 3S Peugeot dan Citroen Alor Setar ini adalah sebagai sebahagian daripada pelan meningkatkan rangkaian ke seluruh Malaysia. Ia juga sebagai memenuhi permintaan dan keperluan para pelanggan untuk lokasi yang mudah diakses,” ujar Dato’ Nik Hamdam, Timbalan CEO Kumpulan Automotif, Naza Corporation Holdings.

Pusat 3S Peugeot dan Citroen Alor Setar ini dilengkapi bilik pameran yang mampu mempamerkan sehingga lapan kereta. Selain itu, ia turut menempatkan ruang lounge untuk keluarga, lounge untuk pelanggan dengan dilengkapi TV pintar, lounge persendirian dan kafe. Dengan pelaburan sebanyak RM2 juta, pusat 3S ini berkeluasan 15,000 kaki persegi dan turut menempatkan lima petak penyelenggaraan yang mampu menyelenggara antara 200 hingga 250 kereta sebulan.

Menariknya, pusat 3S ini turut mengimplementasikan konsep bilik pameran Peugeot dan Citroen terkini – Peugeot Bluebox dan Citroën La Maison. Konsep Peugeot Bluebox adalah untuk memperkenalkan kepada pelanggan tentang kemodenan bagi jenama Peugeot. Sementara Citroën La Maison pula menawarkan interaktif dan pengalaman bermakna buat para pelanggan dengan menampilkan ruang yang kontemporari.

“Kami yakin ia menepati pasaran di seluruh negeri ini, malah pasukan kami juga komited untuk mengimplementasikan dua konsep holistik ini dengan menawarkan pengalaman pemilikan jenama yang lebih memuaskan,” tambah Nik Hamdam lagi.

Terletak di 97 M&N, Batu 1 1/4 Mergong, Seberang Jalan Putera 05150 Alor Setar, Kedah, para pelanggan juga boleh melihat secara lebih dekat barisan model terbaharu Peugeot dan Citroen termasuk Peugeot 3008 SUV PLUS dan Citroën C3 Aircross SUV. Bilik pameran ini dbuka setiap hari Isnin hingga Sabtu dari jam 9 pagi hingga 6 petang, dan ditutup pada Ahad dan cuti umum.