Selepas Naza Premira Sdn Bhd mengumumkan pelepasan hak mereka sebagai pengedar rasmi motosikal Vespa di Malaysia, kini Piaggio Group mengumumkan pelantikan wakil syarikat baru yang bakal mengambil alih tugas tersebut bermula 1 Januari 2020, iaitu Didi Resources Sdn Bhd.

Dengan pelantikan ini, semua jenama yang berada di bawah Piaggio Group iaitu Moto Guzzi, Aprilia dan Vespa juga akan berada di bawah syarikat sama di Malaysia, dan satu konsep kedai yang dipanggil sebagai Motoplex akan dibuka dengan menawarkan servis, aksesori, pameran serta khidmat selepas jualan untuk semua jenama ini.

“Dengan semua jenama Piaggio Group berada bawah satu bumbung yang dipanggil sebagai konsep Motoplex, kami dapat menawarkan rangkaian yang lebih luas untuk bakal pelanggan yang mencari pengalaman dua roda Itali, disokong oleh gaya, teknologi, prestasi serta warisan. Kami berbesar hati untuk bekerjasama dengan Didi Resources untuk membawa jenama ini lebih tinggi,” kata pengerusi dan pengarah kanan Piaggio Vietnam, Gianluca Fiume.