Anda ada saman trafik tertunggak? Bila nak bayar? Hah! Inilah masa yang paling tepat untuk anda melunaskan segala tunggakan saman trafik yang ada sebab sempena dengan sambutan perayaan Hari Krismas ini, Polis Di Raja Malaysia (PDRM) menawarkan potongan diskaun sehingga 50 peratus bayaran pelbagai jenis saman trafik (saman terpilih).

Berdasarkan poster yang disiarkan menerusi laman Facebook rasmi PDRM, Jabatan Siasatan Dan Penguatkuasaan Trafik Kuala Lumpur akan mengadakan tawaran diskaun sehingga 50% pada 24 dan 26 Disember ini, dari jam 8.30 pagi hingga 4 petang, di Balai Polis Trafik, Jalan Tun H. S. Lee, Kuala Lumpur

Bagaimanapun saman-saman yang tidak layak mendapat diskaun ialah saman kemalangan, saman berstatus NC (No Compoundable), saman berstatus waran tahun semasa, saman dalam perbicaraan, saman ops selamat tahun semasa dan saman berstatus mahkamah dan juga saman berkaitan lori.

Tawaran itu juga adalah bersempena Hari Bertemu Pelanggan bersama Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (KJSPT) Kuala Lumpur ACP Zulkefly Yahya.