Petang semalam telah tersebar dalam media sosial gambar yang menampakkan beberapa buah motosikal Ducati ditenggelami banjir dengan keadaan sekitarnya kelihatan seperti di pusat pameran Ducati Petaling Jaya. Perkara ini nampaknya adalah benar, dan Next Bike Sdn Bhd selaku pengimport dan pengedar rasmi Ducati di Malaysia telah mengeluarkan kenyataan rasmi berkenaannya.

Di dalam kenyataan tersebut diberitahu, “pihak pengurusan Next Bike Sdn Bhd sedar terhadap banjir kilat yang melanda pusat pameran Ducati Malaysia PJ dan sedang menilai keadaannya. Situasi sekarang di bawah kawalan dan tiada sebarang kecederaan yang dilaporkan,”

“Menjadi keutamaan kepada kami untuk melindungi kepentingan dan keyakinan pelanggan, pekerja serta orang awam termasuk waktu fenomena tidak dijangka ini. Untuk memastikan keadaan tenang, kami telah menghubungi pemilik motosikal yang berada dengan kami dan menyatakan bahawa motosikal mereka sedang diuruskan.”

Next Bike Sdn Bhd akan memberikan kemas kini berkenaan perkara ini dari masa ke masa dan orang ramai yang memerlukan sebarang maklumat boleh menhantar email ke ducati_my@naza.com.my.

GALERI: Pusat pameran Ducati Petaling Jaya