Hap Seng Star (HSS), pengedar Mercedes-Benz, telah mengumumkan beberapa pusat jualannya dibuka semula dengan mengikut prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan oleh kerajaan di bawah pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB). Ia susulan dengan pengumuman syarikat tersebut sebelum ini dengan pembukaan semula pusat servisnya pada hujung April lalu dengan waktu operasi seperti biasa, tetapi masih mengikut sistem temujanji sahaja.

Menurut pengumuman yang dimuat naik menerusi laman Facebook rasminya, cawangan Autohaus yang kini telah mula dibuka termasuklah di Kuala Lumpur, Kinrara, Balakong, Jalan Ipoh, Puchong South, Bukit Tinggi, Setia Alam, Melaka, Iskandar dan pusat kereta terpakai HSS Kinrara.

Bagi menjamin tahap keselamatan pelanggan dan pekerja, langkah berjaga-jaga yang lebih ketat turut diimplementasi di kesemua fasiliti HSS, termasuk wajib melakukan pemeriksaan suhu badan, menyediakan hand sanitizer, penjarakan sosial dan melakukan pembasmi kuman secara kerap di premis.