Isuzu Malaysia hari ini memperkenalkan trak pikap edisi terhad Stealth, disasarkan untuk kegunaan dan imej urban. Menggunakan asas penawaran yang sama dengan Isuzu D-Max 1.9 liter 4×4 Premium automatik, Stealth didatangkan hanya dalam dua warna, Stallion Black Metallic atau Silky White Pearl. Ia juga ditawarkan dalam jumlah terhad sebanyak 180 unit sahaja; 105 unit daripadanya dalam warna hitam dan baki 75 unit lagi dalam warna putih.

Aspek luaran, Stealth menggunakan komponen dan bahagian hitam bagi menggantikan kemasan krom yang ada pada model biasa. Ini termasuk pada gril depan, lampu utama, lampu kabus dan kemasan bampar, landasan bumbung dan bampar belakang.

Grilnya turut menampilkan garis kemasan warna perak yang halus, menghiasi bahagian depan dan sepadan dengan lanjutan ke bahagian spoiler depan, memberikan wajah depan yang sporty bagi D-Max Stealth ini.

Untuk menambahkan lagi eksklusiviti edisi ini, model berkenaan menerima rim 18-inci aloi dengan lencana Stealth, dengan lencana sama turut ada pada pintu dan juga bahagian belakang untuk membezakannya daripada Isuzu D-Max lain. Pintu ruang barangan di belakang juga datang dengan ciri bukaan ringan untuk memudahkan penggunaan sebagai ciri standard bagi Stealth.

Ciri tambahan paling menarik diberikan pada versi Stealth ini ialah pemijak sisinya boleh alih dan disimpan dengan rapi. Ini ciri pertama seumpamanya ditawarkan secara standard pada trak pikap. Ketika pintu ditutup, pemijak sisi berkenaan akan tersimpan dengan kemas di bawah badan trak, menjadikan profil sisinya lebih bersih.

Jika mana-mana pintu dibuka pula, pemijak sisi berkenaan akan terletak pada tempat sepatutnya untuk memudahkan pergerakan penumpang untuk keluar dan masuk. Cahaya automatik di bahagian bawah kenderaan juga akan membantu penglihatan penumpang.

Di dalam, ciri pertama yang akan menarik perhatian ialah tempat duduk dengan tona warna merah dan hitam. Menggabungkan material kulit premium dan juga fabrik, kerusi berkenaan turut diberikan jahitan logo Stealth pada bahagian belakangnya.

Kabin pula diserikan dengan penggunaan pelapik bumbung warna kelabu yang lebih gelap, sementara kemasan permukaan lainnya dalam warna hitam berkilat, selari dengan tema keseluruhan. Tombol kawalan pendingin hawa pula diberikan penyudah warna krom.

Isuzu D-Max Stealth turut dilengkapi dengan perakam video digital (DVR) depan dan belakang, menjadi yang pertama dalam kelasnya yang di datangkan dengan ciri ini. Ia mampu merakam dalam format definisi tinggi (HD) sepenuhnya bagi kedua-dua kamera, baik di waktu siang atau malam. Sistem berkenaan akan merakam secara automatik ke dalam kad SD 32GB sebaik sahaja enjin dihidupkan.

Dengan pengesan pergerakan, ia boleh juga merakam ketika kenderaan diparkir sekiranya ada pergerakan dalam sudut 140-darjah, atau ketika ia mengesan impak pada kenderaan. Rakaman berkenaan boleh dimainkan semula pada telefon pemilik melalui sambungan WiFi, dengan aplikasi IROAD yang boleh dimuat turun dari Apple App Store atau Google Play.

Ciri lain yang akan memudahkan lagi pengguna yang juga pertama kali ditawarkan dalam kelasnya ialah Peninjau Sekeliling (AVM) dengan Panduan Imej 3D. Menggunakan empat kamera di sekeliling kenderaan, sistem membantu pemandu ketika ingin membelokkan kenderaan, kerana ia dengan automatik akan memberikan pilihan paparan dari atas atau 3D sekiranya gear undur dipilih. Pemandu juga boleh mengaktifkan AVM secara manual dengan menekan butang pada papan pemuka untuk memeriksa persekitaran.

Tambahan lain ialah sensor parkir di depan yang membantu pemandu sekiranya ingin meletakkan kenderaan di tempat sempit. Sensor berkenaan akan diaktifkan secara automatik sebaik sahaja kenderaan mula bergerak dan akan dimatikan pada kelajuan melebihi 25 km/j. Ia kemudiannya akan diaktifkan semula ketika kenderaan mencapai kelajuan 20 km/j. Pemandu bagaimanapun mempunyai pilihan untuk mematikan sistem ini secara manual.

Isuzu D-Max Stealth didatangkan dengan jaminan istimewa tanpa had selama tujuh-tahun dan boleh didapati melalui semua rangkaian pengedar sah Isuzu seluruh negara bermula hari ini dengan harga dari RM125,799.20 (atas jalan, tidak termasuk insurans) di Semenanjung Malaysia, manakala RM128,176.20 (atas jalan, tidak termasuk insurans) di Sabah dan RM128,220.30 (atas jalan, tidak termasuk insurans) di Sarawak.

Pelanggan-pelanggan terawal yang membeli Isuzu D-Max Stealth (pendaftaran persendirian sahaja) yang mendaftar kenderaan mereka sepanjang Ogos akan menerima sport roll bar atau memilih untuk membeli penutup T-Lid (bernilai RM5,500) hanya pada harga RM2,000 sementara stok masih ada.