Sime Darby Auto Performance (SDAP) baru sahaja memperkenalkan Premium Package untuk Porsche Cayenne E3. Melaluinya, pembeli akan menerima suspensi udara dengan Porsche Active Suspension Management, rim RS Spyder 21 inci, Park Assist dengan Surround View System serta Comfort Access.

Turut diberi adalah sistem bunyi Bose Surround, pengawal pendingin hawa empat zon dan Porsche Dynamic Light System. Tiada perubahan pada bahagian enjin, dan ia masih digerakkan oleh unit V6 turbo 3.0 liter petrol yang mampu menghasilkan 340 PS pada 5,300 hingga 6,400 rpm dan 450 Nm dari 1,340 hingga 5,300 rpm.

Transmisi automatik Tiptronic S lapan kelajuan serta sistem pacuan semua roda diberikan secara standard. SUV ini boleh memecut 0-100 km/j dalam masa 6.2 saat dan mencapai kelajuan maksimum 245 km/j. Brek menggunakan cakera 350 mm dan angkup empat piston di hadapan, sementara di belakang menggunakan angkup dua piston.

Cayenne Premium Package dijual pada harga RM680,000 dan setiap pembelian datang dengan jaminan empat tahun dan servis serta penyelenggaraan percuma empat tahun. Tempahan sudah pun dibuka oleh SDAP dan penghantaran kepada pelanggan dijangka berlaku pada tahun 2021.

“Segmen SUV terus meningkat popular di Malaysia dan sebagai kenderaan yang paling sporty dalam segmen ini, Cayenne diletakkan secara unik untuk menawan hati pelanggan yang mahukan pengalaman jenama serta kereta sports kami,” kata ketua pegawai eksekutif SDAP, Christopher Hunter.

Tags: