Bermula hari ini, Mitsubishi Motors Malaysia telah mendedahkan secara rasmi senarai spesifikasi model Mitsubishi Xpander untuk pasaran tempatan. Tempahan bagi MPV tujuh-tempat duduk ini juga mula dibuka kepada pelanggan yang berminat.

Mitsubishi Xpander menggunakan enjin 1.5 liter MIVEC dengan janaan kuasa 105 PS pada 6,000 rpm dan 141 Nm tork pada 4,000 rpm. Unit enjin itu digandingkan pula dengan transmisi automatik empat-kelajuan (dan bukanny CVT), yang menurut Mitsubishi, mengoptimumkan kuasa dan penjimatan bahan api.

Ukuran dimensinya pula adalah seperti berikut 1,730 mm tinggi, 4,475 mm panjang dan 1,750 mm lebar. Jarak antara rodanya pula ialah 2,775mm. Antara kelengkapan bahagian dalamnya yang perlu disebut ialah unit skrin sistem audio bersaiz sembilan-inci yang hadir bersama sokongan Apple CarPlay dan juga Android Auto.

Jadi, apa kelebihan Xpander berbanding pesaing-pesaingnya yang lain, seperti Honda BR-V? Adakah nilai yang ditawarkan memang betul-betul berbaloi? Kami tinjau semua itu dalam video ini. Bertenang dan tonton sampai habis.

Mitsubishi Xpander 2020 di Malaysia