Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) telah mengumumkan penawaran diskaun tambang sehingga 50% bagi perkhidmatan tren elektrik (ETS) dan KTM Antarabandar (KTM Intercity) bermula 28 Okt hingga 9 Nov 2020.

Menurut KTMB, tawaran diskaun itu adalah bagi perjalanan ke mana-mana destinasi sedia ada melibatkan enam perkhidmatan ETS dan lapan KTM Antarabandar dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) yang sedang dilaksanakan di Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya.

Buat masa ini, kedua-dua perkhidmatan itu masih beroperasi bagi laluan di antara Stesen Tumpat, Johor Bahru, Gemas, KL Sentral, Ipoh, Butterworth dan Padang Besar.

Justeru, orang ramai dinasihatkan membuat pembelian secara dalam talian di laman sesawang KTMB atau menerusi aplikasi KTMB Mobile (KITS). Sebelum ini, KTMB pernah mengeluatkan kenyataan, sekiranya penumpang ingin meneruskan perjalanan dalam kawasan PKPB, perlulah mendapatkan kebenaran bertulis daripada pihak Polis DiRaja Malaysia (PDRM) mengikut prosedur operasi standard (SOP).

Untuk maklumat lanjut, orang ramai boleh menghubungi Pusat Panggilan KTMB di 03-2267 1200 atau layari saluran media baharu rasmi KTMB.