Kurang lebih dua minggu lagi acara atau pameran jualan kenderaan Auto Car Expo (ACE) 2021 paultan.org yang ditaja bersama oleh Carsome akan tiba. Ia akan berlangsung pada 17 dan 18 April di Pusat Persidangan Setia City (SCCC). Banyak jenama telah mengesahkan penyertaan mereka, tetapi perkembangan terkini menyaksikan Lexus juga akan ikut serta.

Walaupun ACE memberi tumpuan kepada jenama kenderaan massa, pengeluar kenderaan premium Jepun ini akan menyertai BMW dan MINI sebagai memberikan sedikit kelainan kepada acara berkenaan. Akan ada banyak lagi jenama lain bagi kenderaan yang mampu milik seperti Ford, Honda, Hyundai, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Proton dan Volkswagen. Kemungkinan juga akan ada beberapa lagi jenama yang akan ikut serta, dan akan dimaklumkan dari semasa ke semasa.

Di ACE, anda akan berpeluang memandu uji dan membeli kenderaan idaman anda — baru atau terpakai — dengan pelbagai tawaran yang sukar untuk dilepaskan daripada setiap jenama terlibat. Lebih menarik, semua itu sebagai tambahan kepada pengecualian cukai SST yang masih berlangsung. Tidak lupa, kereta lumba MSF juga akan turut dipamerkan!

Bukan itu saja, terdapat banyak lagi promosi daripad semua jenama terlibat. Sebahagian yang sudah pun diumumkan antaranya bagi 200 pelanggan terawal yang membuat tempahan kenderaan akan menikmati baucar gabungan bernilai RM2,450.

Terbaru, baucar berkenaan melibatkan RM650 untuk DK SCHWEIZER sebagai tambahan, serta RM500 dari filem penapis haba V-Kool, baucar RM500 penapis udara Blueair, RM300 baucar Dodomat, RM300 baucar kerusi keselamatan kanak-kanak Recaro serta RM200 baucar minyak BHPetrol.

Selain semua ini, tempahan yang disahkan juga membolehkan pengunjung untuk layar menyertai cabutan bertuah yang menawarkan hadiah seperti 10 telefon pintar bernilai RM2,300 setiap satu dan pakej percutian untuk dua orang bernilai RM10,000!

Memandangkan kita masih dalam tempoh pandemik, kami akan mengambil semua langkah berjaga-jaga yang dirasakan perlu untuk memastikan keselamatan semua. Pengunjung diwajibkan memakai pelitup muka sepanjang masa dan bacaan suhu badan akan diambil serta dipastikan berada di bawah 37.4ºC sebelum masuk. Anda juga perlu mengimbas kod QR dan mendaftar melalui aplikasi MySejahtera bagi tujuan memudahkan pengesanan kontak sekiranya perlu.

Sebagai usaha tambahan, semua individu wakil penjual yang ada untuk acara ini akan memakai pelindung muka selain pelitup muka biasa. Semua permukaan sentuhan yang utama, termasuk pada kenderaan yang dipamer serta pandu uji, akan disanitasi secara kerap. Kami akan menyediakan cecair sanitasi tangan di lokasi, dan menggalakkan semua pengunjung untuk membawa cecair mereka sendiri dan juga basuh tangan dengan kerap.

Kami juga akan mengenakan had hanya seramai 1,200 orang di dalam dewan pameran dalam satu-satu masa. Kami mengambil keputusan untuk mengurangkan lagi jumlah berkenaan — berbanding 1,700 orang yang dibenarkan oleh SCCC berpandu kepada 50% orang sebagai pematuhan SOP semasa yang ditetapkan kerajaan — bagi memastikan keselamatan semua. Sebaik memasuki dewan pameran, pengunjung diwajibkan mematuhi panduan jarak sosial selamat. Kanak-kanak di bawah usia 12 tahun dan warga emas berusia 60 tahun tidak akan dibenarkan masuk.

Klik di sini untuk maklumat lanjut berkaitan ACE 2021. Kami akan mengumumkan kemaskini promosi dan penyertaan pempamer dari semasa ke semasa. Jadi, teruskan bersama kami!