Hanya enam bulan selepas dilancarkan untuk pasaran Malaysia, Yamaha NMax kini diberikan pilihan warna baru. Tiada lagi warna merah seperti yang ditawarkan sebelum ini, dan sekarang NMax hanya datang dalam dua warna kelabu dengan satu lebih gelap, dan satu lagi lebih terang.

Harganya masih tidak berubah, iaitu RM8,998 tidak termasuk insurans, dan didatangkan dengan jaminan dua tahun atau 20,000 km, serta kunci cakera brek yang bernilai RM100. Harga menarik ini dapat ditawarkan kerana NMax pasaran Malaysia mempunyai spesifikasi rendah.

Jika dibandingkan dengan pasaran Indonesia, model yang dibawa ke Malaysia tidak mendapat fungsi seperti Y-Connect, kawalan cengkaman, ABS, suspensi belakang dengan tabung gas serta sistem kunci pintar.

Walaubagaimanapun, ia masih dilengkapi dengan sistem start/stop, soket pengecas 12V, tangki bahan api 7.1 liter, ruang simpanan bawah tempat duduk 23.3 liter serta brek cakera depan dan belakang. Berat keseluruhan skuter ini adalah 130 kg dan ia menggunakan rim 13 inci di depan dan belakang.

NMax yang berada di pasaran sekarang diperkenalkan kepada dunia buat pertama kali pada tahun 2019 dan boleh dianggap sebagai versi facelift, di mana semua panel badannya adalah baru, bersama dengan lampu depan dan belakang LED serta panel meter LCD. Enjin pula masih lagi sama seperti model sebelumnya, iaitu unit satu silinder suntikan bahan api, SOHC 155 cc VVA yang mampu menghasilkan kuasa 15.4 PS pada 8,000 rpm dan 13.9 Nm tork pada 6,000 rpm.