AD: Miliki Mercedes-Benz GLA atau GLC melalui Step Up Agility Financing – bayaran bulanan dari RM1,688

Memiliki sebuah Mercedes-Benz sudah tentu sesuatu yang istimewa, terutamanya apabila melihat sejarah panjang jenama ini dalam inovasi dan kejuruteraan. Melalui produk Mercedes-Benz Financial, anda juga boleh menggunakan sumber yang ada dengan lebih baik untuk memiliki sebuah kenderaan, termasuklah model SUV Mercedes-Benz.

Kelebihan utama apabila anda menggunakan Step Up Agility Financing adalah kadar bayaran bulanan yang lebih rendah, bukan sahaja apabila dibandingkan dengan program pajakan biasa, malah juga Agility Financing sendiri. Bagi Mercedes-Benz GLA 200 Progressive Line CKD, kadar bayaran bulanan menggunakan Step Up Agility Financing adalah RM1,688, berbanding RM5,492.96 melalui pajakan biasa dan RM3,064 melalui Agility Plan.

Dalam program Step Up Agility Financing, terdapat dua pilihan yang disediakan, dan kedua-duanya menggunakan tempoh pemilikan selama lima tahun (60 bulan). Bagi pelan bayaran pertama, bayaran bulanan ditetapkan pada RM1,688 bagi dua tahun pertama, sementara bagi tahun ketiga, keempat dan kelima, ia akan menjadi RM3,864 sebulan.

Pelan bayaran kedua bagi GLA200 Progressive Line CKD di bawah Step Up Agility Financing juga memerlukan bayaran bulanan RM1,688, tetapi hanya untuk tahun pertama dan ia akan meningkat menjadi RM2,088 bagi tahun kedua dan naik lagi menjadi RM3,709 sebulan pada tahun ketiga, keempat dan kelima.

AD: Miliki Mercedes-Benz GLA atau GLC melalui Step Up Agility Financing – bayaran bulanan dari RM1,688

Mahukan GLC200 AMG Line? Struktur bayaran yang sama juga digunakan, tetapi jumlahnya adalah berbeza. Sekali lagi, dua pilihan disediakan bagi SUV bersaiz lebih besar ini melalui Step Up Agility Financing, dan kedua-duanya menggunakan tempoh pemilikan selama 60 bulan. Bagi pilihan pertama, bayaran bulanannya adalah RM2,388 bagi dua tahun pertama, dan seterusnya menjadi RM,4988 sebulan bagi tahun ketiga, keempat dan kelima.

Pelan bayaran kedua bagi GLC200 AMG Line juga menetapkan bayaran bulanan RM2,388, tetapi hanya untuk tahun pertama dan meningkat menjadi RM2,788 bagi tahun kedua, seterusnya RM4,833 sebulan bagi tiga tahun seterusnya. Sebagai perbandingan, bayaran bulanan melalui skim pajakan biasa adalah RM6,771.02 sementara melalui Agility Plan pula adalah RM3,899.

Pelan Step Up Agility Financing bagi GLA dan GLC ini memerlukan bayaran pendahuluan sekitar 10%, dan bagi kedua-dua pilihan yang disediakan bagi GLA200 CKD dan GLC200 AMG Line ini, anda boleh menambah pelan perlindungan atau pelan penyelenggaraan.

Sepanjang pemilikan melalui pelan Step Up Agility ini, anda juga akan menerima Mobility Plus, iaitu program penggantian kenderaan Mercedes-Benz apabila kenderaan anda tidak dapat digunakan. Anda diberikan tempoh masa selama 20 hari setahun untuk menggunakan kenderaan gantian ini dan penghantaran akan dibuat dalam masa 24 jam selepas kelulusan diberi.

Step Up Agility Financing untuk GLA200 CKD dan GLC200 AMG Line. Klik untuk besarkan

Tempat mengambil dan menghantar semula kenderaan ini bergantung kepada anda, iaitu pelanggan, dan ia boleh digunakan di seluruh negara termasuklah Langkawi dan Labuan. Sudah tentu, apabila menggunakan khidmat terbaik ini, kenderaan yang akan diberi sebagai ganti adalah juga sebuah Mercedes-Benz.

Sebagai tambahan, Step Up Agility Financing juga dapat memberikan lebih ketenangan kepada anda, kerana nilai kenderaan akan terjamin melalui Guaranteed Future Value. Ia sangat berguna apatah lagi dalam zaman sekarang yang keadaan masa hadapan adalah tidak menentu.

Ini adalah masa terbaik untuk memiliki sebuah Mercedes-Benz. Pastikan anda membuat keputusan dengan segera kerana tawaran yang disediakan oleh Mercedes-Benz Services Malaysia ini akan berakhir 30 April 2022. Ketahui lebih lagi berkenaan Step Up Agility Financing di sini.