Kali ini giliran siri nombor pendaftaran terkini dari Johor dan Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur (WPKL) dibuka untuk bidaan menerusi platform dalam talian, JPJ eBid.

Menurut Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ), bidaan bagi siri nombor pendaftaran terkini WPKL, VKE, telah pun dibuka sejak 11 Disemember lalu. Tempoh bidaannya bakal ditutup esok, 15 Disember, tepat jam 10 malam. Seperti biasa, keputusannya akan keluar pada keesokan harinya, 16 Disember. Keseluruhan proses kini secara dalam talian, dan pembida akan menerima berita baik (atau buruk) menerusi e-mel.

Manakala bagi siri nombor pendaftaran terkini dari Johor pula, JVW, bidaannya bakal dibuka bermula 17 Disember 2022 dan akan berakhir jam 10 malam pada 21 Disember 2022. Keputusannya akan dikeluarkan sehari selepas bidaan ditutup iaitu pada 22 Disember ini.

Sekarang ni lebih mudah mendapatkan siri plat nombor yang diingini tanpa menggunakan khidmat pihak ketiga (termasuk runner), malah boleh menjimatkan kos serta masa. Anda boleh rujuk artikel kami sebelum ini berkenaan dengan JPJ eBid termasuk cara-cara yang diperlukan untuk membida nombor pendaftaran yang diingini.