Untuk yang mencari-cari plat nombor pendaftaran untuk kenderaan baharu, ini ada lagi dua pilihan siri yang baru diumumkan oleh Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ). Seperti biasa, bidaan dilakukan menerusi platform dalam talian, JPJ eBid.

Siri plat nombor dari Johor, JVX, telah pun dibuka bidaan mulai 1 Januari 2023. Diberikan tempoh bidaan selama lima hari dan ia akan berakhir jam 10 malam pada 5 Januari ini. Keputusannya akan dikeluarkan pada keesokan harinya, 6 Januari 2023. Keseluruhan proses adalah secara dalam talian, dan pembida akan menerima berita baik dan buruk juga menerusi e-mel.

Manakala bagi siri nombor pendaftaran terkini dari Kelantan pula, DER, bidaannya bakal dibuka bermula 8 Januari ini dan akan berakhir jam 10 malam pada 12 Januari 2023. Keputusannya akan dikeluarkan sehari selepas bidaan ditutup iaitu pada 13 Januari ini.

Sekarang ni lebih mudah mendapatkan siri plat nombor yang diingini tanpa menggunakan khidmat pihak ketiga (termasuk runner), malah boleh menjimatkan kos serta masa. Anda boleh rujuk artikel kami sebelum ini berkenaan dengan JPJ eBid termasuk cara-cara yang diperlukan untuk membida nombor pendaftaran yang diingini.