JPJ eBid: ANN dan TCX dibuka untuk bidaan

Bagi yang mencari-cari plat nombor pendaftaran untuk kenderaan baharu, ini ada lagi dua pilihan siri yang telah diumumkan oleh Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ). Seperti biasa, bidaan dilakukan menerusi platform dalam talian, JPJ eBid.

Siri plat nombor dari Perak, ANN, yang menjadi kontroversi di laman media sosial kerana sudah ada yang dah dapat ‘ANN 1’, mula dibuka bidaan sejak semalam, 23 Mei 2024. Diberikan tempoh bidaan selama lima hari dan ia akan berakhir jam 10 malam pada 27 Mei ini. Keputusannya akan dikeluarkan pada keesokan harinya, 28 Mei 2024. Keseluruhan proses adalah secara dalam talian, dan pembida akan menerima berita baik dan buruk juga menerusi e-mel.

Manakala bagi siri nombor pendaftaran terkini dari Terengganu pula, TCX, bidaannya akan dibuka mulai 26 Mei 2024. Ia berlangsung selama lima hari dan akan berakhir jam 10 malam pada 30 Mei 2024. Keputusannya akan dikeluarkan sehari selepas bidaan ditutup iaitu pada 31 Mei ini.

Dah tak perlu nak dapatkan khidmat pihak ketiga termasuk runner yang adakalanya menetapkan kadar caj yang tidak masuk akal. Jadi, anda boleh lakukan sendiri bidaan ini. Untuk mengetahui cara-cara untuk membida menerusi JPJ eBid, anda boleh KLIK PAUTAN INI.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Izwaashura Sadali

Ledakan adrenalin dan impak maksima. Antara barisan ayat yang paling digemari apabila menggambarkan prestasi sesebuah jentera. Sebelum terlibat di dalam industri auto pada tahun 2011, dia sekadar gemar melihat sport rim tetapi kini lebih suka menerokai kehebatan sesebuah jentera itu.

 
 

Add a comment

required

required