JPJ eBid: Siri DFB dan KFV bakal dibuka bidaan

Untuk yang mencari-cari plat nombor pendaftaran untuk kenderaan baharu, ini ada lagi dua pilihan siri yang baru diumumkan oleh Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ). Seperti biasa, bidaan dilakukan menerusi platform dalam talian, JPJ eBid.

Siri plat nombor dari Kelantan, DFB, bakal dibuka bidaan bermula 4 Julai 2024. Diberikan tempoh bidaan selama lima hari dan ia akan berakhir jam 10 malam pada 8 Julai ini. Keputusannya akan dikeluarkan pada keesokan harinya, 9 Julai 2024. Keseluruhan proses adalah secara dalam talian, dan pembida akan menerima berita baik dan buruk juga menerusi e-mel.

Manakala bagi siri nombor pendaftaran terkini dari Kedah pula, KFV, bidaannya pula bakal dibuka mulai 5 Julai dan akan berakhir jam 10 malam pada 9 Julai. Keputusannya akan dikeluarkan sehari selepas bidaan ditutup iaitu pada 10 Julai 2024.

Sekarang ni lebih mudah mendapatkan siri plat nombor yang diingini tanpa menggunakan khidmat pihak ketiga (termasuk runner), malah boleh menjimatkan kos serta masa. Anda boleh rujuk artikel kami sebelum ini berkenaan dengan JPJ eBid termasuk cara-cara yang diperlukan untuk membida nombor pendaftaran yang diingini.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Izwaashura Sadali

Ledakan adrenalin dan impak maksima. Antara barisan ayat yang paling digemari apabila menggambarkan prestasi sesebuah jentera. Sebelum terlibat di dalam industri auto pada tahun 2011, dia sekadar gemar melihat sport rim tetapi kini lebih suka menerokai kehebatan sesebuah jentera itu.

 
 

Add a comment

required

required