Putrajaya-F-No-Plate

Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) telah mengeluarkan kenyataan berhubung dengan nombor pendaftaran siri F iaitu bagi Putrajaya, telah menerima sebanyak 11,683 tempahan. Nombor pendaftaran siri F ini dibuka untuk tempahan pada 1 Jun lepas dan ditutup pada 12.00 tengah hari pada 14 Jun.

Menurut JPJ lagi, orang ramai yang telah mengemukakan tempahan nombor pendaftaran tersebut boleh mula menyemak keputusan tempahan pada hari ini iaitu 1 Julai 2016, laporan Bernama.

Di mana notis keputusan akan dipamerkan di Pejabat JPJ Cawangan Putrajaya dan Bahagian Pelesenan Kenderaan, Aras 3, Ibu Pejabat JPJ Malaysia, Putrajaya serta semua Ibu Pejabat JPJ Negeri. Bagi yang memenangi bidaan nombor pendaftaran berkenaan juga boleh membuat baki pembayaran di mana-mana pejabat JPJ Negeri atau cawangan yang melaksanakan urusan pendaftaran kenderaan.

Menurut JPJ, jumlah tempahan siri F itu merupakan jumlah kedua tertinggi tempahan nombor pendaftaran selepas siri WWW yang dikeluarkan oleh JPJ Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur pada 2012.

JPJ turut berkata orang ramai yang berminat untuk mendapatkan nombor pendaftaran semasa siri F yang tidak ditempah, juga boleh berbuat demikian di mana-mana Pejabat JPJ Negeri mulai 3 Julai bagi negeri-negeri yang bekerja pada hari Ahad dan 4 Julai bagi negeri-negeri lain.