BMW Group Malaysia telah mengeluarkan senarai harga baru bagi barisan model MINI bermula 1 Jun nanti, apabila GST dikenakan pada kadar sifar peratus. Harga berkenaan akan kekal sehinggalah pengenalan semula SST, yang menurut Tun Daim Zainuddin sebagai Ketua Penasihat Kerajaan PH, akan dapat dilaksanakan dalam tempoh dua atau tiga bulan lagi.

Maka, jendela waktu yang ada ini membolehkan pelanggan untuk membeli kenderaan tanpa dikenakan kedua-dua cukai berkenaan. Dengan itu, barisan kenderaan MINI di Malaysia juga mencatatkan banyak penjimatan, sekiranya ada yang berhasrat untuk memilikinya dalam tempoh berkenaan.

Tanpa GST, harga baru MINI 5-Pintu Urbanite Edition mencatatkan penjimatan bermula RM11,241, hinggalah kepada model MINI John Cooper Works Countryman yang mencatatkan penjimatan tertinggi sehingga RM19,707.

Bagaimanapun, akan terdapat sedikit perbezaan pada pengurangan harga berkenaan, kerana ada model-model yang mencatatkan bukan pada kadar 6% sepenuhnya. Ini kerana, GST 6% hanya dikenakan pada harga jualan kenderaan (bagi model CBU, yuran pemeriksaan Puspakom), sebelum perkara-perkara lain yang tidak dikenakan GST (seperti cukai jalan, yuran pendaftaran dll) ditambah.

Pembelian kenderaan MINI dari saluran rasmi juga akan didatangkan dengan jaminan empat-tahun tanpa had perbatuan dengan servis berjadual percuma dan keahlian MINI Black Card.