Anda mempunyai kereta yang tak digunakan lagi? Pernah terfikir untuk menjualnya dan beli kereta baru, atau mungkin untuk mendapatkan sedikit wang tunai? Kalau begitu, MUV boleh membantu anda untuk memenuhi tujuan itu – MUV mahukan kereta anda dan akan bayar dalam jumlah yang berpatutan.

Platform jual kenderaan atas talian MUV Marketplace ditubuhkan pada Julai 2013 dengan matlamat menyediakan perkhidmatan menentukan nilai kenderaan secara profesional dan membantu pelanggan melupuskan kenderaan mereka dengan mudah. Syarikat ini juga mempunyai hab penilaian kenderaan di seluruh negara yang terletak di Seri Kembangan, Butterworth, Johor Jaya dan Petaling Jaya.

Atas permintaan yang semakin meningkat untuk mendapatkan perkhidmatan berkenaan, bermula Januari tahun ini, MUV telah melebarkan lagi sayapnya ke tiga lokasi baharu – Menglembu, Ipoh; George Town, Pulau Pinang dan Cheng, Melaka. Dengan berkongsi kemudahan bersama Tan Chong Express Auto Service (TCEAS), pelanggan kini boleh mendapatkan penilaian yang profesional dan lebih menyeluruh – secara percuma – yang dilakukan oleh penilai MUV yang bertauliah.

Proses keseluruhan untuk menjual kereta anda hanya melibatkan tiga langkah:

  • 1. Periksa harga anggaran dan tempah satu sesi penilaian kereta secara percuma melalui laman web MUV
  • 2. Datang ke hab MUV mengikut masa yang anda pilih dan petugas akan menjalankan penilaian
  • 3. Ketahui harga jualan kereta anda serta-merta dan jualnya kepada MUV melalui “Direct Sell”, atau menerusi platform “Auction and Futures” yang diadakan setiap minggu.

Penilai MUV akan melakukan pemeriksaan dalaman dan luaran kereta anda dalam masa 30 minit, termasuk memandu ujinya. Ketika proses berkenaan, pelanggan boleh menggunakan ruang menunggu yang dilengkapi dengan tempat duduk yang mencukupi dan selesa. Sehingga 30 April ini, MUV akan menawarkan perkhidmatan Grab percuma bernilai RM60 kepada pelanggan yang melakukan penilaian kereta di tiga hab penilaian baru di Menglembu, Ipoh; George Town, Pulau Pinang dan Cheng, Melaka.

Mempunyai lebih 700 pembeli di seluruh negara yang berdaftar dengan MUV, pasti akan ada yang berminat untuk membeli kereta terpakai anda pada harga yang berpatutan. Untuk maklumat lanjut, layari laman web MUV atau hubungi talian 018-311 8089 atau 018-361 8088.

Cawangan baru MUV berada di:

MUV Georgetown
127, Jalan Patani,
10150 George Town, Pulau Pinang.
Dapatkan tunjuk arah.

MUV Ipoh
1A, Laluan Perusahaan Menglembu 8,
Kawasan Perindustrian Bandar Baru Menglembu,
31450 Ipoh, Perak.
Dapatkan tunjuk arah.

MUV Melaka
32, Jalan TTC 30,
Taman Teknologi Cheng,
75250 Melaka.
Dapatkan tunjuk arah.