Hujung minggu ini, sekiranya anda memang merancang untuk membeli atau sedang mempertimbangkan untuk menukar kenderaan terutamanya dari jenama-jenama premium, hanya ada satu tempat yang perlu anda kunjungi; Premium Auto Car Expo (PACE) anjuran paultan.org yang berlangsung hari ini dan esok (2 & 3 November) bertempat di Setia City Convention Centre, bermula 9 pagi hingga 7 malam.

Banyak jenama yang terlibat memberikan tawaran khas dan eksklusif, jadi jangan lepaskan peluang untuk memanfaatkan kelebihan yang yang ada ini. Antara jenama yang ikut serta dengan promosi menarik ialah Audi, BMW, Bufori, Harley-Davidson, Jaguar, Land Rover, Mazda, Mercedes-Benz, MINI, Renault, Subaru, Volkswagen dan Volvo.

Bagi Audi, pelanggan yang membuat tempahan antara 2-10 November akan berpeluang memenangi hadiah utama berupa pakej Audi Driving Experience di Jerman bernilai RM40,000. Hadiah kedua pula ialah baucar beli-belah bagi aksesori tulen Audi bernilai RM5,000, sementara hadiah ketiga berupa perakam trafik universal di depan (UTR) bernilai RM2,500. Bagi unit-unit terpakai, potongan sehingga 65% akan diberikan.

BMW pula menawarkan rebat berjumlah RM25,000 bagi model terpilih, dan pembeli juga boleh menikmati insurans kenderaan complimentary selama setahun bernilai RM7,000 serta kadar faedah serendah 0.33% (tertakluk kepada terma dan syarat). Setiap pembelian model PHEV pula didatangkan dengan kabel pengecas pantas AC BMW i percuma.

Bagi MINI, semua tempahan yang dibuat akan diberikan kemeja-T percuma. Ketika penyerahan kenderaan, pelanggan akan menerima pula pengering rambut Dyson Supersonic serta kad Touch n’ Go dengan nilai RM1,000. Model terpilih pula akan didatangkan dengan rebat insurans percuma dan/atau kadar faedah serendah 0.77% setahun. Pelanggan juga berpeluang memenangi perjalanan ke UK untuk dua orang melalui peraduan cabutan bertuah yang diadakan.

Tidak lupa juga kepada motosikal oleh BMW Motorrad, yang turut mempamerkan model terbaru S1000RR dan R1250R; setiap tempahan akan menerima baucar bagi cenderahati gaya hidup bernilai RM2,000 (bagi model terpilih), rebat menarik serta pakej pembiayaan mudah. Pelanggan yang membuat tempahan juga akan menerima hadiah misteri – antara GoPro, Garmin atau Touch n’ Go (dengan nilai kad RM1,000).

Bagi Jaguar Land Rover, pengunjung akan dapat melihat buat pertama kali model Evoque terbaru yang turut dipamerkan terlebih dahulu, sebelum dilancarkan. Bagi model Velar, ditawarkan secara percuma ialah pemijak sisi automatik bernilai RM20,000, serta ciri Apple CarPlay dan Android Auto percuma, bernilai RM3,000. Bagi Jaguar juga sama; SUV Jaguar F-Pace ditawarkan dengan pemijak sisi automatik percuma bernilai RM20,000. Mana-mana tempahan model kedua-dua jenama ini juga akan menerima jam tangan chronograph bernilai RM2,500.

Hap Seng Star pula menawarkan pakej Star Agility Care untuk kenderaan Mercedes-Benz bagi pelanggan yang membeli C 200 atau GLC 200 yang merangkumi bayaran bulanan menarik, insurans kenderaan komprehensif, pakej servis bersepadu empat kali, insurans tayar dan rim serta akses kepada program MobilityPlus. Selain itu, promosi sedia ada termasuk akses tiga kali ke Plaza Premium Lounge di KLIA serta peluang memenangi 100 gram emas 999.9. Turut dipamerkan ialah Mercedes-AMG A35 Sedan, A 250 Hatchback AMG Line, GLA 200 Urban Line dan GLC 250 4Matic AMG Line.

Mazda pula menawarkan barisan model terpakai bermula pada harga RM143,000, merangkumi barisan lengkap model-model sedan dan SUV sedia ada, termasuk model CX-9 2.5L Turbo 2WD. Mana-mana model yang dipilih, semua model terpakai Mazda didatangkan dengan jaminan kilang dan pakej servis percuma sehingga lima tahun, sah bermula dari tarikh pembelian dibuat. Cenderahati Mazda turut akan diberikan.

Ruang pameran Renault pula akan dihiasi dengan kehadiran model SUV Koleos 2020 terbaru, disamping model Megane RS 280 Cup. Kedua-dua model ini juga kini ditawarkan melalui program langganan Renault, bermula dari RM2,299. Bagi Subaru pula, ruang pameran jenama ini akan dihiasi oleh model-model seperti Subaru WRX dan Subaru Outback dengan ciri EyeSight.

Menarik di ruang pameran Volkswagen pula ialah kelibat Volkswagen Beetle Retro edisi terhad. Hanya ada tiga unit model terbabit ditawarkan – dua dalam warna biru dan satu warna putih dan dijual pada harga RM162,388, ia melibatkan aksesori retro bernilai RM17,498. Tidak lupa juga, barisan kenderaan terpakai Volkswagen yang dipamerkan di bahagian luar turut ditawarkan pada harga menarik. Arteon juga ada dipamerkan dan dibuka untuk tempahan.

Volvo pula segar dengan penawaran model yang baru saja dilancarkan, sedan S60. Bagi unit-unit Volvo terpakai, penjimatan sehingga RM70k ditawarkan kepada pelanggan, bagi model-model terpilih. Bagi mereka yang berhasrat untuk membeli kenderaan baru Volvo, mereka akan menikmati servis standard lima-tahun (VSA5+) percuma serta Volvo Car Insurance Plus untuk setahun secara percuma.

Selain itu, sebagai tambahan, tawaran menarik turut disediakan oleh paultan.org sendiri. Bagi 150 pembeli kenderaan baru terawal, anda akan menerima gabungan baucar bernilai RM2,450; ini termasuk RM770 baucar 3M Tint, RM680 baucar keahlian Babel Fit, RM500 baucar beli-belah Reebonz dan RM500 baucar Kuzig Glanz.

Kami juga menawarkan baucar gabungan bernilai RM1,270 bagi 50 tempahan terawal kenderaan terpakai, termasuk RM770 3M Tint dan RM500 baucar Kuzig Glanz. Cabutan bertuah turut menanti mereka yang mengesahkan pembelian (pinjaman telah diluluskan) ialah 10 telefon Samsung Galaxy Note 10 terbaru bernilai RM3,699*, serta hadiah utama percutian untuk dua orang bernilai RM25,000*.

Acara ini turut menerima tajaan bersama dari Michelin yang turut mempamerkan barisan tayar berkualiti tinggi seperti Energy XM2+, Primacy 4 sehinggalah kepada tayar prestasi Pilot Sport 4, Pilot Sport 4 SUV dan Pilot Sport 4 S. Selain itu, TyrePlus yang beroperasi di 22 negara untuk menyediakan khidmat penyelenggaraan kenderaan juga bertindak sebagai penaja bersama.

Penganjuran sulung PACE tahun lalu berjaya menyaksikan sebanyak 214 unit kenderaan bernilai RM50 juta terjual dalam tempoh dua hari – 180 unit kenderaan baru dan 34 unit kenderaan terpakai. Jika anda belum pernah berkunjung ke acara ini, jangan ketinggalan untuk menjadi sebahagian daripada pengunjung untuk hari ini dan esok.

*Bagi Volkswagen Passenger Cars Malaysia, ia sah untuk semua model kecuali Volkswagen Polo, Volkswagen Vento dan Volkswagen Jetta. Bagi Renault, sah untuk model Koleos dan Renault Megane RS. Bagi Subaru, sah untuk semua model kecuali Subaru XV dan Subaru Forester 2.0i-L. Bagi Mazda, sah untuk semua model kecuali Mazda2, Mazda 3 1.5L, Mazda CX-3, Mazda CX-5 2.0 Mid 2WD dan Mazda BT-50. Tidak sah untuk motosikal Harley-Davidson.