Pengedar motosikal GPX di Malaysia iaitu Bike Continent Sdn Bhd melalui laman Facebook rasmi mereka telah memberitahu bahawa model Super Cub Popz 110 akan tiba di pasaran tidak lama lagi. Walaubagaimanapun, tarikh sebenar masih belum diberitahu.

Popz 110 adalah sebuah motosikal yang mempunyai rupa klasik, tetapi dengan penampilan ranggi dan pilihan warna yang cerah. Di negara asal mereka iaitu Thailand, GPX dilihat menawarkan model Popz ini dalam versi 125 cc dan dipanggil sebagai Popz 125. Disebabkan model yang diberitahu akan memasuki pasaran Malaysia dinamakan sebagai Popz 110, kami menjangkakan enjinnya juga dikecilkan sedikit.

Jika melihat kepada Popz 125 di Thailand, ia menggunakan enjin empat strok satu silinder suntikan bahan api 125 cc dan dipadankan bersama kotak gear empat kelajuan. Enjin ini menggunakan sistem penyejukan udara sementara berat motosikal pula cuma 99 kg.

Lampu hadapan dan lampu belakang model ini menggunakan unit LED sementara panel meter pula menggunakan gabungan digital dan analog. Motosikal ini boleh dinaiki oleh dua orang tetapi tempat duduk bahagian belakang juga boleh dicabut sekiranya pengguna mahu.

Perincian lain Popz 125 adalah termasuk fork teleskopik di hadapan, dua penyerap di belakang, rim 17 inci dengan tayar 60/100 di hadapan dan 70/90 di belakang, brek cakera hadapan dan brek dram belakang, tinggi tempat duduk 760 mm serta kapasiti tangki bahan api empat liter.