Selamat Tahun Baru Cina kepada yang merayakan! Dan, ucapan yang sama dibuat oleh Geely Emgrand Official Clubs (China); cumanya mereka menggunakan susun atur kereta sebenar dan percubaan untuk mencatatkan Guinness World Records sekali gus.

Lebih daripada 1,000 unit kereta Geely Dihao (Emgrand) dikumpulkan di kilang pemasangan kedua Geely di Cixi, Zhejiang. Kelab peminat itu kemudiannya menggunakan sebanyak 750 kereta untuk membentuk kepala banteng/kerbau, dan memecahkan Guinness World Records bagi mosaik kereta terbesar. Simbol berkenaan tentunya bagi menyambut CNY tahun ini.

Selain lambang kepala kerbau berkenaan, perkataan “2021 Chinese Ox” juga disusun untuk menyambut tahun baru berkenaan, dengan total 1,339 kereta digunakan. Menurut Guinness World Records, kereta Emgrands berkenaan diletakkan untuk tempoh lebih 30 jam, dengan kereta berwarna gelap digunakan untuk bahagian kepala kerbau dan tulisan, sementara kereta putih sebagai latar.

Menurut garis panduan rekod berkenaan, mosaik tersebut mestilah menampakkan corak yang jelas. Jarak antara kereta pula tidak boleh melebihi 20 cm, dan mosaik perlu meliputi minimum kawasan 3,000 meter persegi. Selepas pemeriksaan, mosaik Geely ini menggunakan seluas 7,070.26 meter persegi.