Perodua: tiada kenaikan harga kereta buat masa sekarang; bergantung harga bahan mentah dll.

Perodua: tiada kenaikan harga kereta buat masa sekarang; bergantung harga bahan mentah dll.

Masuk sahaja tahun baru, beberapa pengeluar kereta telahpun mengeluarkan senarai harga baharu untuk model-model yang dijual di bilik pameran. Bagi BMW, Toyota dan Nissan, beberapa model telah mengalami kenaikan harga, manakala untuk Perodua ia nampaknya berpendirian sama seperti Honda yang tidak akan menaikkan harga untuk semua model buat masa sekarang.

“Dalam merealisasikannya, kami berharap harga bahan mentah dan harga bahan api kekal terurus dan pada masa yang sama, kami juga berharap pertukaran mata wang asing serta kadar faedah akan lebih menggalakkan pertumbuhan industri,” kata Ketua Pegawai Eksekutif Perodua, Dato’ Sri Zainal Abidin Ahmad.

Beliau turut menambah, buat masa ini sekiranya faktor-faktor ini kekal pada paras yang wajar, Perodua akan terus mengekalkan harga kenderaannya.

“Buat masa ini, keutamaan kami adalah untuk menghantar kenderaan Perodua kepada mereka yang menempah dalam tempoh pengecualian cukai jualan kerana harga kenderaan ini akan kekal seperti yang dipersetujui sehingga tarikh akhir 31 Mac 2023,” kata Dato’ Sri Zainal.

Ini bermaksud semua model-model Perodua seperti Myvi, Axia, Bezza dan Alza akan dijual pada harga yang sama walaupun menerima permintaan yang tinggi, dan Perodua akan memastikan produksi mereka dapat berjalan lancar bagi membolehkan kereta-kereta baharu berkenaan dapat diserahkan kepada pelanggan pada masa yang telah dijanjikan.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

Certified Pre-Owned - 1 Year Warranty

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Mohd Farid Awaludin

Farid mula menggilai kereta dengan menghafal logo dan jenama kereta ketika berumur 4 tahun, dan selanjutnya belajar membaiki kereta di institut kemahiran awam tempatan. Selalu membayangkan diri menjadi kerdil masuk ke dalam sistem mekanikal untuk diagnosis masalah dan memahamkan diri sendiri berkenaan teknologi baru. Dek selalu berangan mahu jadi seperti Tiff Needell, akhirnya diberi peluang untuk menyertai dunia media permotoran pada tahun 2012.

 
 

Add a comment

required

required