Pameran Makers of Tomorrow di BSC, dari 16-20 Ogos — pembiayaan, tawaran untuk PHEV dan banyak lagi

Mendekati Hari Merdeka bulan ini, serta Hari Malaysia pada bulan depan, kita akan menyedari bahawa pengilangan automotif adalah bahagian penting daripada sejarah negara ini. Bahkan, Volvo misalnya telah menjadi jenama yang berada di sini sejak awal perjalanan itu lagi.

Volvo Car Malaysia mempunyai sejarah yang panjang di Malaysia, dengan pertama kali membuka kilang Volvo Car Manufacturing Malaysia di Shah Alam, Selangor pada tahun 1966. Setahun kemudian, model Volvo 144 pemasangan tempatan pula telah diperkenalkan.

Sepanjang tempoh itu, jenama Volvo juga menjadi sangat sinonim dengan keselamatan, paling dikenali kerana pengenalan tali keledar keselamatan tiga-poin dalam kenderaan yang telah dibangunkan oleh jurutera keselamatan Volvo, Nils Bohlin. Volvo tidak berhenti di situ, dan menjadikan ciptaan tersebut tersedia untuk semua, termasuk untuk dimanfaatkan oleh pengeluar kenderaan lain. Tali keledar tiga-poin dianggarkan telah menyelamatkan lebih daripada sejuta nyawa setakat ini.

Dibangun dengan legasinya serta usaha untuk terus menjadikan kehidupan lebih baik dengan kenderaan, Volvo Cars Malaysia telah membentangkan rancangannya untuk elektrifikasi dan matlamat untuk neutral iklim; syarikat itu mensasarkan untuk mempunyai 75%, atau tiga per empat daripada jumlah kenderaan yang dijual adalah jenis Recharge Pure Electric menjelang 2025, serta dalam usaha untuk menjadi syarikat kenderaan elektrik sepenuhnya menjelang 2030. Sebagai tambahan, VCM berhasrat untuk mencapai nuetral iklim menjelang 2040.

Pameran Makers of Tomorrow di BSC, dari 16-20 Ogos — pembiayaan, tawaran untuk PHEV dan banyak lagi

Dalam usaha ke arah neutral iklim melalui elektrifikasi itu, Volvo Car Malaysia juga menjadi jenama automotif premium yang pertama di Malaysia yang memperkenalkan kenderaan plug-in hybrid pemasangan tempatan, Volvo XC90 Recharge pada 2016. Sejak itu, VCM telah menawarkan pelbagai barisan kenderaan PHEV pemasangan tempatan di sini. Syarikat itu juga menjadi yang pertama memperkenalkan kenderaan bateri-elektrik pemasangan tempatan melalui model Volvo XC40 Recharge Pure Electric pada 2022, yang kemudian diikuti pula oleh model Volvo C40 Recharge Pure Electric.

Sempena sambuntan ulang tahun ke-96 Volvo Cars dan Hari Merdeka ke-66 Malaysia, Volvo Car Malaysia ingin membantu pemilik akan datang ke dalam penggunaan kenderaan elektrik dengan menjadikan peralihannya lebih mudah untuk semua, dan dengan pelbagai barisan penawaran.

Beli Volvo XC40 Recharge Pure Electric atau Volvo C40 Recharge Pure Electric sebelum 30 September ini dan anda akan menikmati pengurangan harga serta-merta melalui diskaun RM20,000 dari prinsipal pinjaman. Pelanggan juga boleh mendapatkan pengurangan jumlah pembiayaan dengan menambah jumlah bayaran ansuran bulanan yang lebih tinggi.

Turut tersedia manfaat untuk penyelesaian pembiayaan awal: nikmati tempoh pembiayaan lebih pendek, dan tiada yuran penamatan jika pinjaman diselesaikan lebih awal. Pembeli yang berminat boleh berhubung dengan perunding jualan Volvo Car Malaysia untuk mengetahui lebih lanjut kelayakan untuk mendapatkan kadar istimewa sert bagaimana untuk jimatkan caj pembiayaan.

Pameran Makers of Tomorrow di BSC, dari 16-20 Ogos — pembiayaan, tawaran untuk PHEV dan banyak lagi

Kelebihan ini turut dipanjangkan kepada mereka yang ingin membeli kenderaan PHEV Volvo. Beli Volvo XC60 Recharge atau Volvo XC90 Recharge sebelum 30 September ini, dan anda akan menerima pakej promosi bernilai hampir RM20,000. Ini termasuklah Volvo Service Plan (VSP) lima-tahun bernilai RM12,900, serta insuran kenderaan percuma untuk tahun pertama bernilai RM7,000.

Selain itu, pameran Makers of Tomorrow oleh Volvo Car Malaysia akan berlangsung di Bangsar Shopping Centre pada 16-20 Ogos 2023, yang mana warisan jenama ini dan visinya akan dipamerkan. Pengunjung boleh mendekati kenderaan klasik Volvo yang dipamerkan, termasuk model kereta pertama yang dipasang di Malaysia, serta sesi pandu uji barisan kenderaan dengan elektrikfikasi terkini Volvo.

Untuk mengetahui lebih lanjut berkaitan pembiayaan Volvo baru, layari laman Volvo Car Financial Services untuk perincian penuh termasuk simulasi penjimatan; anda juga boleh mendapatkan maklumat lanjut tentang promosi PHEV Volvo, di sini.