Kekal bersih untuk bahagian penting enjin anda dan Pandu Lebih Jauh bersama Caltex dengan Techron

Ramai yang inginkan jarak paling jauh bagi setiap isian tangki penuh bahan api untuk kenderaan mereka. Namun, bukan hanya cara pemanduan yang menentukannya. Kesihatan enjin kereta juga akan memberi kesan sejauh mana anda boleh pergi, dan sekaligus memastikan kenderaan berfungsi dengan baik — kedua-duanya merupakan faktor penting.

Selain penyelenggaraan yang baik, jenis bahan api yang digunakan turut memainkan peranan dalam hal ini. Jika menggunakan Caltex dengan Techron®, anda pasti akan dapat memandu lebih jauh setiap kali membuat pengisian penuh di stesen Caltex.

Caltex dengan Techron® yang diformulasikan dengan Clean & Glide Technology™ telah dibuktikan secara saintifik dapat membersihkan enjin kereta anda untuk melindungi permukaan logam dan mengurangkan kehausannya. Sebagai tambahan, pakej aditif unik yang mengandungi bahan pembersih aktif yang direka juga akan bertindak menanggalkan kotoran serta menghindarkan mendapan daripada terbentuk di bahagian penting sistem minyak kereta anda.

Dengan ini, setiap isian minyak menggunakan Caltex dengan Techron® akan memastikan enjin kereta anda dilindungi dan memastikan prestasinya sentiasa berada di tahap optimum, sekaligus memberikan penjimatan bahan api serta mengurangkan pembebasan emisi*. Tidak kira sama ada menggunakan RON 95 yang lebih murah atau RON 97 untuk lebih prestasi, anda akan menikmati kelebihan yang sama ditawarkan oleh Clean & Glide Technology™.

Dengan ujian makmal yang menyeluruh serta keputusan yang telah dibuktikan, Caltex dengan Techron® merupakan bahan api yang wajar digunakan untuk memastikan bahagian penting enjin kereta anda sentiasa bersih dan berada dalam keadaan terbaik. Ketahui lebih lanjut di sini dan cuba rasakan perbezaannya sendiri.

*Hidrokarbon, karbon monoksida dan nitrus oksida.