Proton-Perdana-Instagram_BM

Menjelang pelancarannya esok, akaun Instagram rasmi Proton telah mendedahkan imej keseluruhan sedan segmen-D nasional tersebut, tetapi dipecahkan dalam bentuk kolaj.

Pelawat yang melayari laman instagram tersebut dapat melihat bahagian penuh tiga perempat Perdana serba baharu berkenaan. Walau bagaimanapun, ini bukanlah pertama kali imejnya dapat dilihat berikutan kebocoran imej sedan segmen-D ini bocor di internet bermula dari imej dengan pelekat penyamaran ketika diuji sehingga imej ianya dihantar ke pengedar.

Seperti yang boleh dilihat dengan jelas, Perdana merupakan model yang direka semula berasaskan Honda Accord generasi kelapan. Terdapat beberapa perubahan kecil juga dilakukan pada bahagian dalaman termasuk tema warna baharu dan juga sistem infotaimen yang terkini.

Perdana masih lagi dikuasakan dengan dua pilihan enjin yang sama seperti Accord iaitu enjin 2.0 liter R20A3 berkuasa 154 hp/189 Nm dan enjin K24Z 2.4 liter DOHC i-VTEC berkuasa 178 hp/222 Nm. Kedua-dua enjin dipadankan dengan kotak gear automatik lima kelajuan dengan penukar gear.

Proton Perdana 2016 bakal dilancarkan esok. Anda juga boleh menyaksikan pelancaran tersebut secara langsung dengan mengikuti laman kami tetapi perlu pastikan anda mempunyai akses internet dan YouTube. Seperti biasa, laporan pelancaran tersebut turut akan kami sediakan termasuk galeri lengkap Proton Perdana 2016.