Tesla telah mengumumkan beberapa peningkatan prestasi bagi Model S dan Model X, hasil daripada penukaran beberapa peralatan dan perisian. Menurut Electrek, hanya kenderaan yang baru dibuat sahaja akan menerima peningkatan ini, dan bukannya yang telah dibina sebelum ini.

Bagi Model S, versi asas Model S 75 dan Model S 75D yang mempunyai dua motor kini boleh memecut dari 0 ke 96 km/j (60 mph) dengan lebih pantas berbanding sebelum ini. Model S baru yang dikeluarkan boleh mencatat masa 4.3 saat (berbanding 5.5 saat sebelum ini) manakala Model S 75D boleh melakukannya dalam masa 4.2 saat (sebelum ini 5.2 saat).

Model S 110D turut menerima sedikit penambahbaikan dalam kemampuan memecut, apabila ia kini boleh mencatat masa 4.1 saat, iaitu 0.1 saat lebih pantas berbanding sebelum ini.

Seterusnya, bagi Model X dua motor, peningkatan prestasinya lebih jelas apabila ia kini boleh memecut 0-96 km/j dalam masa 4.9 saat, berbanding sebelum ini 6.0 saat. Model X 100D pula boleh mencatat masa 4.7 saat (sebelum ini 5.2 saat).

SUV elektrik Tesla ini juga mendapat konfigurasi tujuh tempat duduk baru, di mana tempat duduk baris kedua dan ketiga boleh dilipat sehingga menjadi rata. Ia boleh didapati dengan tambahan USD3,000.