Subaru Malaysia umum beberapa bilik pameran dan pusat servis terpilih kembali beroperasi seperti biasa

TC Subaru Sdn Bhd, selaku pengedar eksklusif kenderaan Subaru di Malaysia telah mengumumkan pembukaan semula beberapa bilik pameran dan pusat servis di seluruh negara sejak 6 Mei lalu.

Bilik pameran dan pusat servis yang telah kembali beroperasi ialah Motor Image Petaling Jaya, Motor Image Kuala Lumpur, Motor Image Cheras, Subaru Old Klang Road (AAW Nexus), Subaru Setapak (Karrus Automotive), Subaru Kluang (AJ Premium Motors), Subaru Muar (AJ Premium Motors), Subaru Cheng (AJ Premium Motors) dan Subaru Puchong (SV Prestige).

Begitu juga dengan Subaru Kajang (SV Prestige), Subaru Seremban (SV Prestige), Subaru Putrajaya (SS Auto Venture), Subaru Kepong (Robust Synergy), Subaru Sitiawan (Ipoh Auto City), Subaru Ipoh (Ipoh Auto City) dan Subaru Langkawi (Carcomobile Carriage). Selain itu, TC Subaru turut membuka Motor Image Johor Bahru mulai hari ini. Untuk mengetahui waktu operasi setiap premis, bolehlah melayari laman web rasmi https://www.subaru.asia/my.

Subaru Malaysia umum beberapa bilik pameran dan pusat servis terpilih kembali beroperasi seperti biasa

Walau bagaimana pun terdapat beberapa pusat servis yang telah dibuka semula tetapi dengan waktu operasi yang lebih pendek untuk tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) iaitu Motor Image Petaling Jaya, Motor Image Cheras dan Motor Image Georgetown yang beroperasi dari jam 9 pagi hingga 4 petang. Manakala Motor Image Bukit Mertajam pula beroperasi dari jam 9 pagi hingga 2 petang.

Sebagai langkah pematuhan terhadap prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan oleh kerajaan, TC Subaru telah mengimplementasikan beberapa langkah berjaga-jaga untuk para pelanggan. Ini termasuklah para pelanggan yang tidak dibenarkan menunggu di pusat servis termasuk membawa kanak-kanak.

Bukan itu sahaja, setiap kenderaan yang dihantar kenderaan untuk diselenggara atau dibaiki akan menjalani proses pembasmi kuman sebelum dan selepas kerja-kerja penyelenggaraan dilakukan. Malah pemeriksaan suhu badan dan mewajibkan pemakaian penutup mulut dan hidung juga diwajibkan sebaik sahaja memasuki premis.

Malah, demi keselamatan para pelanggan, TC Subaru juga memperkenalkan inisiatif ‘pandu uji di rumah’ di mana konsultan jualan akan membawa model kenderaan yang dipilih oleh pelanggan untuk dipandu uji di rumah pelanggan terbabit. Penjarakan sosial dan penggunaan hand sanitizer juga diamalkan bagi mengekang penularan wabak COVID-19.