Semakin lama, semakin banyak teaser yang dikeluarkan oleh Kawasaki Indonesia untuk model Ninja ZX-25R, mungkin sementara menunggu waktu yang sesuai untuk pelancarannya. Setakat ini juga, tiada lagi pasaran lain yang sudah menerima ZX-25R dan selain Indonesia, negara lain yang mempunyai kemungkinan untuk jadi pasaran yang pertama adalah Jepun.

Dalam siri video terbaru yang dikeluarkan oleh Kawasaki Indonesia, mereka menunjukkan proses ubah suai pada motosikal tersebut yang bermula dengan peletak kaki jenis lumba oleh Sniper, ekzos Yoshimura dan yang terbaru, pemasangan kit badan gentian karbon keluaran A-Tech dari Jepun.

Ubah suai yang ditunjukkan satu persatu ini menjadikan motosikal tersebut semakin hampir seperti unit ubah suai yang ditunjukkan oleh Kawasaki Jepun sebelum ini. Ia bagaimanapun tidak akan dijual dalam pakej ubah suai seperti itu, tetapi aksesori yang dipasang tersebut boleh dibeli secara berasingan.

ZX-25R didedahkan pertama kali semasa Tokyo Motor Show tahun lalu dan setakat yang diketahui, ia akan menggunakan enjin 250 cc empat silinder yang boleh dikerah sehingga 17,000 rpm pada gear lima dan laju yang boleh pergi lebih 160 km/j (seperti yang ditunjukkan dalam video ujian oleh pelumba profesional).

Ia juga akan dilengkapi dengan barangan yang boleh dikatakan berspesifikasi tinggi untuk model kelas permulaan sepertinya, termasuk fork SFF-BP (Separate Function Fork – Big Piston) 37 mm di hadapan, monoshock Horizontal Back-Link di belakang, quickshifter, pilihan mod tunggangan dan traction control.

GALERI: Kawasaki Ninja ZX-25R di Tokyo Motor Show