Pengeluar motosikal dari Thailand iaitu GPX telah mengeluarkan satu gambar teaser motosikal baru yang akan diperkenalkan tidak lama lagi. Ia adalah sebuah skuter, dengan rekaan yang moden dan dipanggil sebagai Drone.

Tiada sebarang tarikh yang dikeluarkan bersama teaser ini tetapi melalui ayatnya, terdapat hashtag yang menyatakan ini adalah model kolaborasi antara GPX dan SYM. Laman khas Facebook kumpulan untuk GPX Drone ini juga sudah dibuat.

Rekaan skuter ini nampak model dengan banyak garisan tajam tetapi kapasitinya masih tidak diketahui. Gambar spyshot di Thailand juga sudah mula tersebar dan daripada saiznya, ini berkemungkinan adalah sebuah skuter yang dipacu enjin 250 cc ataupun ke atas.

Setakat ini dalam barisan produk GPX, masih belum ada model skuter dan kapasiti enjin paling tinggi yang digunakan adalah 300 cc, iaitu pada model MAD 300. Kerjasama dengan SYM mungkin dilakukan kerana GPX mahukan syarikat yang sudah berpengalaman menghasilkan skuter berkualiti. Sama-sama kita nantikan hari pengenalannya nanti.