Inilah dia model Mercedes-Benz C-Class W206 2022 yang mula bocor awal sebelum pengenalannya. Semua imej ini, yang muncul di laman FB The Automobilist, menunjukkan penampulan jelas model C-Class serba baru itu, baik bahagian luaran dan dalaman lebih awal berbanding tarikh pengenalannya yang akan berlangsung esok, 23 Februari 2021.

Selepas beberapa spyshot yang pernah dilihat sebelum ini, rekaan model berkenaan tidaklah mengejutkan. Unit ini kelihatan seperti menggunakan kemasan Avantgarde, berbeza daripada AMG Line yang ditunjukkan dalam imej teaser rasmi sebelum ini, dan turut disertakan juga imej awalnya yang sudah mula beredar kini

Sama seperti tradisi dan arah tuju rekaan C-Class yang pernah kita lihat, model W206 ini juga tetap memanfaatkan penampilan dan penggayaan S-Class dan menjadikannya serasi dengan saiz yang lebih kompak dan sporty. Sejak beberapa generasi kereta ini, itulah pendekatan yang digunakan dan nampaknya memang menjadi.

Sama juga untuk bahagian dalaman, W206 ini seolah-olah memanfaatkan rekaan dalaman limo besarnya dan disesuaikan dalam pakej yang lebih kecil. Corong pendingin hawa kini lebih bulat berbanding bersegi — lanjutan daripada rekaan sama pada model W205. Tidak ketinggalan, skrin sentuh besar yang terletak di tengahnya.

Apa pandangan anda tentang model baru ini berbanding versi sedia adanya? Penampilan lebih menarik atau sebaliknya, dirasakan kurang impak? Apa pun, kita akan tahu lebih lanjut dalam beberapa lagi untuk perincian lengkapnya, sebaik sahaja model ini dilancarkan nanti.

Mercedes-Benz C-Class W206 AMG Line & Avantgarde 2022