APAD mansuh yuran cetakan dokumen mangsa banjir

APAD mansuh yuran cetakan dokumen mangsa banjir

Mengikut langkah yang diambil oleh Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) yang memberi pengecualian bayaran bagi penggantian dokumen berkaitan seperti cukai jalan, lesen memandu dan sijil pemilikan kenderaan bagi mangsa banjir, Agensi Pengangkutan Awam Darat (APAD) juga mengambil langkah sama.

APAD telah mengumumkan pihaknya turut memberikan pengecualian caj cetakan pendua dan caj tambahan bagi lesen mangsa yang terkesan akibat banjir. Sama seperti mereka yang ingin mendapatkan dokumen gantian daripada JPJ, mereka yang memohon dokumen baru daripada APAD juga perlu mengemukakan laporan polis untuk mengesahkan kehilangan dokumen berkenaan.

Pengecualian khas ini akan diberikan hingga 31 Mac 2022.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Hazril Hafiz

Berkecimpung di dalam media automotif tempatan sejak 10 tahun lalu, Hafiz mengimpikan sebuah Malaysia dengan jaringan sistem pengangkutan awam yang lebih cekap dan menyeluruh. Tugas terakhirnya sebelum menyertai laman web ini ialah sebagai editor sisipan automotif sebuah akhbar arus perdana.

 
 

Add a comment

required

required