2015_Perodua_Myvi_Facelift_Premium_X_vs_Advance_-01

Memasuki tahun 2016, kita dapat lihat beberapa jenama kenderaan seperti Honda, Toyota, Lexus, Kia, Peugeot, Citroen, Audi dan Mitsubishi telah menaikkan harga model kenderaan masing-masing. Pada pertengahan Februari lalu pula, Proton mengambil langkah yang sama dan hari ini Nissan juga
telah mengumumkan bakal menaikkan harga mulai April ini,

Walau bagaimana pun terdapat juga beberapa model kereta seperti Mercedes-Benz C-Class, BMW 1-Series dan BMW 3-Series diturunkan harganya, hasil daripada cukai insentif Kenderaan Cekap Tenaga (EEV).

Walau pun turut terkesan dengan kesan kemerosotan pertukaran mata wang asing, setakat ini, Perodua juga masih belum membuat keputusan untuk mengikuti jejak langkah pengeluar kereta lain yang menaikkan harga. Bahkan, suatu yang ‘mengejutkan’ kerana Perodua kini menawarkan “penebusan tunai” sebanyak RM3,000 bagi model Myvi. Promosi ini berlangsung sepanjang Mac 2016. Difahamkan ia hanya untuk varian terpilih sahaja iaitu Standard G dan Advance.

Bagi Myvi 1.3 standard G, harga atas jalannya bermula RM40,862 bagi manual dan RM43,862 untuk auto, termasuk insurans, sebelum diskaun. Manakala Myvi 1.5 Advance pula dengan harga RM57,968 untuk solid dan RM58,368 bagi metalik.

GALERI: Perodua Myvi 1.3 Standard G

GALERI: Perodua Myvi 1.5 Advance