Print

Pengeluar kenderaan nasional, Proton, sedang ligat mencari pemilik atau sesiapa yang mewarisi kereta Proton yang paling lama. Menerusi ‘The Proton Search’, pertandingan ini dianjurkan selama 13 minggu, bagi mencari pemilik kereta Proton yang paling setia di Malaysia.

‘The Proton Search’ ini mencari pemilik yang setia bagi sama-sama berkongsi cerita menarik tentang kereta Proton yang dimiliki ini. Pemenang akan ditentukan berdasarkan perbatuan tertinggi. Pencarian ini telah pun bermula sejak 8 Mac lalu dan akan berakhir pada 8 Jun ini.

Pertandingan ini terbuka untuk semua rakyat Malaysia yang memiliki kad pengenalan dan lesen memandu sah. Kereta Proton berkenaan juga perlu mempunyai cukai jalan yang sah dan insurans tahunan yang diperbaharui sejak pemilikannya. Selain itu, kereta Proton tersebut mestilah kegunaan peribadi, bukannya untuk komersil, maknanya ia bukan digunakan sebagai teksi dan ia perlu dimiliki oleh pemilik tunggal atau disimpan oleh keluarga pemilik asalnya sejak ia dibeli. Syarat lain ialah kereta Proton berkenaan mestilah masih boleh digunakan, diselenggara dengan baik dan kelihatan seperti yang asal (bukan yang telah dimodifikasi).

Proton-1-at-Asia-Klasika-Motor-Festival-2015-e1457343717984

Pertandingan ini adalah sebahagian daripada kempen ‘The New Proton’ yang memberikan pengalaman dan nilai yang lebih baik bagi pemilik kereta Proton dengan menganjurkan pelbagai aktiviti yang boleh disertai.

“Sejak diperkenalkan, kami telah menjual lebih empat juta kereta Proton dan ini adalah pencarian pemilik kereta Proton yang setia dan memberikan peluang kami untuk mendekati mereka. Kami akan mengutamakan para pelanggan, dan sangat berbangga dengan mereka yang banyak menyokong kami selama ini,” ujar Datuk Abdul Harith Abdullah, CEO Proton.

Untuk menyertainya, para peserta hendaklah menghantar borang penyertaan ini bersama cerita pendek atau rakaman video berdurasi 60 saat tentang kereta Proton yang dimiliki. Borang penyertaan boleh didapati di cawangan Proton terpilih atau muat turun dari laman web rasmi Proton. Borang yang difotostat juga diterima.

“Kami mencari 11 pemenang dan hadiah utama yang ditawarkan ialah Proton Saga baharu yang bakal dilancarkan tidak lama lagi. Sementara 10 hadiah saguhati berupa pakej membaikpulih kereta Proton milik mereka bernilai RM5,000 dan juga wang tunai sebanyak RM1,000. Malah kesemua pemenang juga akan dibawa melawat kilang Proton,” tambah Harith lagi.

Untuk maklumat lanjut mengenai pertandingan ini, sila layari laman web rasmi Proton www.proton.com, www.facebook.com/ProtonCarsOfficial atau instagram @ProtonCars.