LPT2_PTBM

Mengambil kira kepentingan masyarakat terutamanya yang bakal pulang ke kampung halaman masing-masing menjelang hari lebaran tidak lama lagi, Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM) bersetuju untuk menangguhkan kutipan tol di Lebuhraya Pantai Timur 2 (LPT2) yang sepatutnya bermula Jun ini.

“Penangguhan itu akan berkuat kuasa sehingga Hari Raya Aidilfitri ini,” ujar Pengerusi Jawatankuasa Infrastruktur dan Kemudahan Awam, Tenaga dan Teknologi Hijau Negeri, Rosli Othman, menerusi laporan Astro Awani.

Katanya lagi, kerajaan negeri Terengganu telah memohon penangguhan tersebut bagi meringankan beban rakyat dan memberi peluang kepada pengguna untuk menikmati tol percuma dalam tempoh berkenaan.

Malah ia juga dianggap sebagai hadiah kepada rakyat Terengganu serta Kelantan yang ingin pulang ke kampung halaman masing-masing sempena cuti sekolah, dan perayaan Aidilfitri.

Dalam masa yang sama, LLM juga telah memastikan Hentian Rehat dan Rawat yang sebelum ini kosong, sudah mula beroperasi sepenuhnya bagi kemudahan orang ramai.