mazda-2-facelift-brochure-feat

Jika berdasarkan risalah terbaharu yang dikeluarkan di Jepun seperti dilaporkan oleh CarDrive, nampaknya sudah sampai masa model Mazda 2 yang dipertingkatkan diperkenalkan. Apa pun, seperti yang dapat dilihat daripada imej yang tersebar ini, tidak terlalu banyak perubahan ketara yang kelihatan.

Dari sudut luaran, semuanya kekal seperti versi sebelumnya, kecuali kemasan perincian pada bahagian lampu kabus. Kini, ia hadir dalam kemasan warna perak berbanding warna hitam. Perubahan yang lebih jelas bagaimanapun dilakukan di bahagian dalam, antaranya dengan penggunaan stereng tiga jejari seperti yang ada pada CX-9 dan Mazda 3 facelift sebelum ini.

Selebihnya, perincian pada kemasan tempat duduk yang dikenali dengan nama “Demio Tailored Brown” digunakan. Pada bahagian papan pemuka, ciri yang ada pada versi sebelum ini masih lagi sama; skrin sentuh 7 inci dan tombol Commander Control masih dikekalkan.

Selain itu, khabarnya terdapat dua lagi peningkatan yang dilakukan; warna badan bagi varian paling tinggu kini termasuk Machine Grey, serta termasuk juga ciri baharu G-Vectoring Control. Maklumat lanjut akan dimaklumkan sebaik sahaja model berkenaan diperkenalkan secara rasmi kelak.