ktm-komuter-2

KTM Berhad (KTMB) telah mengumumkan bakal melaksanakan pindaan proses dan terma baharu penjualan tiket bagi Perkhidmatan Tren Shuttle Tebrau bagi laluan JB Sentral-Woodlands-JB Sentral mulai 1 Disermber ini.

Dalam kenyataan yang dikeluarkannya menyebut, rasionalisasi pindaan ini adalah untuk membendung gejala penyalahgunaan tiket dan lebihan penumpang di dalam tren. Maka, dengan pelaksanaan ini, KTMB dapat memastikan semua penumpang memiliki tiket yang sah untuk menaiki tren.

Di mana, pembelian tiket perkhidmatan tren shuttle Tebrau ini boleh dibeli di semua kaunter tiket KTMB manakala pembelian dalam talian telah dimansuhkan.

Walau bagaimana pun, tiket hanya boleh dibeli satu hari lebih awal daripada tarikh perjalanan bermula 8.30 pagi setiap hari dengan had maksimum empat keping tiket sahaja untuk seorang pembeli.

KTMB turut menjelaskan, tiket perjalanan tidak dibenarkan dipinda tarikh atau masa perjalanan namun begitu, pembatalan tiket dibenarkan sebelum tren dijadualkan berlepas dengan pemulangan tambang 50 peratus sahaja.

Kadar tambang bagi perkhidmatan shuttle Tebrau adalah kekal pada harga RM5/SGD5 sehala.