lrt-depot

Prasarana Malaysia Berhad (Prasarana) telah mengeluarkan kenyataan, pihaknya menerusi pengendali perkhidmatan LRT dan Monorel Rapid KL, Rapid Rail Sdn Bhd akan menjalankan kerja menaik taraf meliputi penggantian trek landasan di LRT Laluan Sri Petaling antara stesen PWTC dan Titiwangsa bermula Selasa ini.

Menurut kenyataan tersebut, kerja penggantian trek tersebut akan dijalankan pada waktu malam selepas operasi antara 1 pagi hingga 4 pagi, sehingga 22 Nov.

Di mana, menerusi kerja-kerja penaikan taraf yang akan dijalankan secara berperingkat itu, besi landasan yang lama akan dipotong dan digantikan dengan yang baharu.

Malahan turut menambah, segala kerja akan dipantau dengan teliti oleh anggota jurutera Rapid KL bagi memastikan kerja-kerja dijalankan dengan baik dan mengikut prosedur bagi menjamin tiada sebarang gangguan pada servis LRT pada siang har.

Prasarana turut berkata sepanjang tempoh menaik taraf itu, pergerakan tren di antara dua stesen tersebut akan diperlahankan dan masa menunggu akan bertambah kira-kira satu minit sehingga kerja penggantian trek siap sepenuhnya demi menjamin keselamatan para penumpang.