Seperti biasa, hujung tahun merupakan antara tempoh popular pengeluar kenderaan di Malaysia mengadakan promosi dengan tawaran yang mengujakan. Proton tidak ketinggalan untuk mengambil bahagian di dalam hal ini; syarikat itu menawarkan potongan harga sehingga RM8,000 serta pakej servis percuma.

Tawaran dan penjimatan paling menarik ialah bagi model Suprima S. Hatchback lima pintu dalam segmen C itu diberikan diskaun RM8,000. Proton Iriz pula kini RM6,000 lebih murah, sementara Preve ditawarkan dengan potongan RM5,000. Ketiga-tiga model ini didatangkan dengan pakej servis percuma selama dua tahun.

Tiada potongan harga bagi model Persona, bagaimanapun ia memang didatangkan dengan pakej servis percuma selama dua tahun. Semua tawaran ini sah bagi kenderaan yang didaftarkan sebelum 31 Disember ini. Selain Proton, pesaingnya Perodua turut mengumumkan tawaran istimewa bagi model-model keluaran jenama itu.

Misalnya, Bezza diberikan diskaun RM5,000. Nampak seperti waktu yang berbaloi untuk mempertimbangkan pembelian kenderaan dari dua pengeluar nasional ini.