Kini, untuk memilih, menilai dan membeli kenderaan tidak lagi sesukar mana, semuanya di hujung jari sahaja. CarBase.my merupakan laman web bagi pangkalan data yang lebih meluas dan komprehensif sebagai pusat sehenti mencari kenderaan baharu yang dijual di Malaysia.

Laman web ini mula diperkenalkan sejak Mei 2014, menawarkan pelbagai keperluan yang dikehendaki bagi mereka yang mencari maklumat pembelian, senarai harga, spesifikasi lengkap, perincian mengenai waranti (pengeluar atau lanjutan-insurans), foto resolusi tinggi dan juga pendapat umum/pakar, semuanya terhimpun di bawah laman web yang sama.

Kini, anda tidak perlu lagi bergantung pada PC atau komputer riba untuk mencari maklumat seumpamanya, kerana ia juga telah ditawarkan untuk pengguna telefon bimbit menerusi peranti Android yang boleh diakses dengan lebih mudah. Ya, aplikasi CarBase.my kini telah sudah boleh dimuat turun menerusi telefon bimbit yang menggunakan sistem Android.

Seperti versi laman web, anda kini boleh mencari maklumat mengenai jenis kerangka, segmen, harga dan banyak lagi, malah ulasan dari pengguna serta berita terkini dari paultan.org juga terpapar menerusi aplikasi ini. Bukan itu sahaja, turut disertakan ialah kalkulator untuk pinjaman kenderaan, insurans dan cukai jalan, serta panduan nilai pasaran bagi kereta.

Aplikasi CarBase.my Android kini sudah boleh dimuat turun menerusi Google Play, dan anda boleh muat turunnya di sini.