Proton Holdings Bhd dengan kerjasama YTL Communications Sdn Bhd hari ini memperkenalkan pakej internet dalam kenderaan Yes Altitude 4G kepada pelanggan yang membeli kenderaan Proton. Ini bagaimana pun bukanlah kali pertama tawaran seperti diberikan.

Sejak perjanjian persefahaman di antara kedua-dua syarikat ini dimeterai pada 2011, sejumlah 125,000 pakej sambungan internet mudah alih ini telah dinikmati oleh pelanggan dan pemilik Proton sehingga hari ini. Cuma, yang memebezakan tawaran terbaru ini ialah pakej yang diberikan kini dipertingkatkan.

Jika sebelum ini pakej berkenaan meliputi peranti YES 4G Huddle XS mobile hotspot, kini pelanggan akan menerima lebih daripada itu; ia digantikan dengan sebuah telefon pintar YES Altitude 4G LTE. Ia ditawarkan secara percuma selama setahun, bagi pelanggan yang membeli mana-mana model kenderaan Proton bagi varian Executive dan ke atas.

“Tawaran ini sah selagi stok masih ada. Ia juga antara lain akan dilengkapi dengan aplikasi MyProton untuk memudahkan pelanggan menempah slot servis kenderaan mereka, atau tawaran semasa yang disediakan oleh Proton,” jelas CEO Proton, Datuk Fuaad Kenali.

Pelan internet oleh Yes ini ditawarkan secara eksklusif kepada pelanggan Proton. Kapasiti penggunaan data yang diberikan kini ialah 16GB, dan boleh digunakan secara percuma selama setahun. Selepas tempoh itu, jika pelanggan ingin terus menggunakan khidmat berkenaan, mereka boleh berbuat demikian dengan berurusan terus dengan pihak YES selaku penyedia perkhidmatan berkenaan.