Selepas penampilan perdananya tiga tahun lalu di Auto China 2014, Lexus NX kini akan menerima perubahan facelift yang pertama. NX yang dikemaskini itu direncanakan untuk membuat penampilannya juga di China, ketika Auto Shanghai 2017 April nanti, berkongsi pentas dengan LS 500h.

Berikutan pengumuman itu, pengeluarnya turut mendedahkan satu-satunya gambar teaser NX terbaru berkenaan, yang menampilkan lampu utamanya yang diberi rekaan semula. Lampu ada model semasa yang mempunyai LED tiga sebaris telah digantikan dengan satu kluster tunggal yang menyatukan ketiga-tiganya. DRL di bawah dalam bentuk L juga dipendekkan sedikit untuk disesuaikan dengannya.

Selebihnya yang dipersembahkan hanyalah bayangan kepada keseluruhan model berkenaan dalam imej yang terpisah-pisah. Gril bagaimanapun nampak seperti mengekalkan bentuknya pada model sedia ada. Menurut Lexus, NX terbaru ini akan hadir dengan rekaan luaran yang diperkemas, juga dengan peningkatan di bahagian dalaman untuk memberikan lebih keselesaan dan fungsi kepada penumpang.